Saturday, February 26, 2011

maulidur rasul

oh semalam aku masuk perarakan maulidur rasul..bangun punya la awal..rumet aku yang kejut..kalau tak tak sedar pon..kne pkai tudung n selendang sekali..punya la pening nk melilit last2 rumet yang tolong lilit..bl dh siap wahhh..ayu gitu,..



        haa..bl sy suda siap..

                                                     owhh..ini rumet sy..a.k.a bin j**. paling berkuasa di dpp tutttt...hahaha                      

        ni dak sorg ni laen kaler skit sbb dia sepanduk girl.."kitorang mmg dh plih kak akma sbb suara kak akma kuat", sumber tak bernama..maaf la ma aku xde pic ko pegang sepanduk..




kitorang jalan agak jauh jgk smbil berselawat..1 st time kot..tak pernah join lagi..wuwu..cm bersenam pagi2..smbil dpt pahala berselawat..ngee..lepas abes berarak tu kitorang kene  pegi dewan..oh damn..igt bole balik bilik..so pergi la dok dewan dengar ceramah dl..mle2 tgk mke penceramah elok je..tapi kenapa lame2 jadi kecik..lepas tu terus gelap..ohh..aku tertidur rupenya..

sebelum start ceramah sume amik gambar..lihat la manusia2 yang terlibat..

muke kepoh..

ni tak tau nk kate pe..

ni sume wat iklan gigi.,
 ni pulak jiran2 tetangga aku..jaja, leha n faten




tapi........ni ade paling hot...muke dia macam tunggu anak naek pentas amik hadiah..muke keibuan gitu,.mak suke nyahh..!

tadaaaaa...!    

   : ni lak nk balik dapat nasi sorang sebungkus senyum jekkk..


ok suda tamat ceriat maulidur rasul semalam..~~

Tuesday, February 15, 2011

sayangi laptop anda~

byk bnd yg kite takutkn..jd wat masa skg ni bnd yg aku paling tkut ialah motherboard aku rosak lagi..aritu dh rosak..dh baiki..then rosak lagi...dh la laptop ni nadi hdup aku..bl dh xde mmg payah..terpaksa mengemis laptop rumet..mmg sedih gla..ade aku bc if dh rusak skli bl baiki bole tahan dl 4-5bulan jek..tak sanggup..=(



lappy sy yg bkal pergi =(


motherboard ialah salah satu komponen dlm PC or Laptop...so bl laptop tlalu panas menyebabkan motherboard rosak...adik aku kte sbb tgn aku tgn perosak...

contoh motherboard


meh sni aku bg tip skit2 yg aku tau untuk elakkn motherboard rosak..bg jnis laptop yg ta tahan la..

---klu bukak browser cm mozila ke google crome ke..jgn bkak byk2 tab..dlm 3-4 saje..

---windows pon jgn smp stu taskbar 2 korg penuhkn ruangan...bkak hanya dlm 3 or 4..

---cm laptop dh pnas 2 xpyh la nk on berjam2 lg..off dl bg brehat...

---pastikan pakai cooler..

---klu tgh2 petir jgn on lg..kdg bole rusak klu kne sambar kilat..

---jangan letak ats katil. .ye la ade yg nk bermalas ats katil smbil mnaip..sbb bnd 2 akan kumpul panas.

p/s : if ade slp sila la btulkn..ini aku pkai teori aku snd n ade yg kwn2 nasihatkn..

HARGAILA LAPPY ANDA SEBELUM DIA TIADA..=(

Friday, February 11, 2011

1 litre of tears~~ Mesti nanges!

arini aku xtau nk update ape..tapi cikgu fiq suh update! update! update!..so aku update jgk...~~

arini nk kongsi dgn korg lagu n citer jepun yg aku suka. 

tajuk lagu "Sangatsu Kokonoka"..hee.. cari la kat 4shared..


ni translate dia..aku tatau btl ke x..aku copy paste je pon..wuwu

in the middle of the flowing seasons,
I suddenly feel the length of the days.
during the days when it is too busy,
you and I sketch out our future.

Placing their love on March's wind,
the sakura buds continue on through spring.

rays of an overflowing light,
little by little, warm up the morning.
After giving a large yawn,
I'm a little shy being by your side.

Standing at a new world's entrance,
I now notice that I'm not alone.

If I close my eyes, you are there.
under my eyelids you live.
How strong it could become
As for you and me, I want to be together

The dust carried by a whirlwind,
entwines with the laundry to be done,
Just before noon the white moon in the sky
I was somehow fascinated by how pretty it was.

Although there are things that don't go well,
If I look up at the sky
Even they seem small.

The blue sky is sharply clear
the sheeplike clouds quietly sway.
the joy of waiting for flowers to bloom
if it's sharing that with you, that is happiness.

In the future as well gently smile next to me.

If I close my eyes, you are there.
under my eyelids you live.
How strong it could become
As for you and me, I want to be together

lagu ni aku minat bila aku tgk citer 1 litre of tears. citer ni sedih gla. tajuk dia 1 litre of tear. tp aku nangis berlitre2. abeskn cter ni 1 mlm je sbb episod tak banyak sangat lbih krng 15 episod je kot. tapi mmg mendera mental betul sbb air mate aku trun bagai mencurah ke ladang gandum. kalau aku tadah dekat 7 tempayan ade. so bole tlg sultan g meminang puteri gnung ledang. kalau sape2 yang belum menonton citer ni sila la menonton..tapi aku igtkan mst sediakn tempayan. mne tau air mate tu laku so bole jual. laki yg ssh nanges pon bole nanges tgk citer ni. bila korang dh tengok citer ni mst korg setuju dgn aku. full of lesson!


sinopsis citer aku copy je sbb aku malas taip~~

1 Litre no Namida (1リットルの涙 Ichi Rittoru no Namida?, lit. "1 Litre of Tears"; juga dikenali sebagai A Diary with Tears atau A Diary of Tears) merupakan drama TV Jepun untuk Fuji Television mengenai sebuah kisah benar seorang gadis yang menghidap penyakit serius ketika berusia 15 tahun dan terpaksa berperang dengan penyakitnya selama 10 tahun sebelum mati pada usia 25 tahun.
Drama ini merupakan adaptasi dari diari yang ditulis oleh gadis Jepun bernama Aya Kitō yang menghidap penyakit spinocerebellar ataxia. Beliau bermula menulis diari apabila dicadangkan oleh doktornya dan terus menulis sehingga beliau tidak mampu lagi memegang pen. Diari tersebut telah diter bitkan. Diari yang diberi nama 1 Litre no Namida itu diterbitkan sejurus selepas kematian Aya.

Drama ini merupakan kisah sebenar Aya yang berusia 15 tahun yang menghidap penyakit spinocerebellar ataxia dan meneruskan kehidupannya sehingga berusia 25 tahun. Skrip drama ini diambil dari catatan diari Aya yang ditulis sepanjang berperang dengan penyakitnya sehinggalah beliau gagal memegang pen.
Drama ini dimulakan dengan kehidupan baru Aya sewaktu melangkah ke semester baru. Dalam kegembiraannya, beliau mula mendapat beberapa kesukaran secara fizikal yang mana hanya disedari oleh ibunya. Walau bagaimanapun, suatu hari, beliau jatuh rebah di atas lantai dan ketika itulah, penyakitnya mula dikesan.
Kehidupan cinta pertamanya bersama Yuji musnah apabila Yuji seakan-akan tidak dapat menerima kenyataan bahawa kekasihnya cacat. Akibat herdikan rakan-rakan sekeliling, Yuji membuat keputusan untuk memutuskan hubungannya dengan Aya. Aya meneruskan kehidupannya dan bermulalah tarikannya kepada rakan sekelasnya yang pendiam tetapi mengambil berat akan dirinya, Haruto. Haruto terus-menerus memberi galakan kepada Aya untuk terus berjuang dan dalam diam, mereka berdua menyimpan perasaan terhadap satu sama lain. Percintaan mereka dihalang oleh ayah Haruto yang juga seorang doktor di hospital tempat Aya mendapatkan rawatan.


citer ni sangat3 best!..sila la cari citer ni dan tonton..bl dh tengok then korg bole gtau aku cmne citer ni k..wee ;)

Monday, February 7, 2011

saya tatau wat blog

aiyakk...1st time neh,,,,

ehemm... sebelum ni tgk org ade blog cm best,,tp bz kalahkn mnteri so ta sempat nk create blog,,dlm kurungan--->>>yang bonarnyo den ta ghoti buek blog ni haa..malu den ngaku..kukuruu,,

tp....punca,sebab n akibat terjadinyer blog ni adalah disebabkan dorongan dua org umat neh,,si petai n si ipin..tatau ape yg diorg cter smp aku rse nk wat blog,,lepas je diorg abes cter..aku trus balik bilik smp org lalu kiri kanan pon ta nampak..yg nmpak laptop dan blog,,

yaa..diteruskn cerita..lalu aku sign ape jadah sume lengkap..dh siap sume........aku tatau nk post cmne!! hahaha...alamak memalukan diri lg...so sepetang aku buat2 pandai tekan sane sni smp kematu tgn ta jd jgk..last2 close..n seminggu blog aku 0...

smp si petai n si ipin sbuk tny mne blognyer..pdhal ta wat ape lg..sbb....xtau....nk tny diorg pon xtau nk tny cmne...last skli...aku cb utk kli terakhir nk post..bjya jgk...ksiannn...mcm bute it nau..hakhak


akhirnyaaaaa..siap bnd ni..pdhal esaimen ta siap2 lg..wuwu 






saya ta pandai lg..masih berhingus..sila beri tunjuk ajar..T_T