Friday, November 18, 2011

Membosankan..!!

yeahhh..setelah berkurun tak update maka aku update pulok ler arini akibat bosan yang melampau. Ape bende aku nak update kalau dah bosan. Maka entry kali ini ialah bosan. korang tau tak bosan? aiyak harini memang bosan. Ape benda aku merepek perkara yang membosankan ni. Memang sangat bosan. Sape-sape tolong la hakak yang bosan ni. Mata dh separuh je ni..aiyakkkkkk..tolong


ok abes taip dh..bosan jgk kbai!

Wednesday, September 7, 2011

Kalau tak ikhlas....

Kalau rajen bace la bende aku nak mrepek malam ni.. aku nak mrepek sal tak ikhlas..Iye kalau tak ikhlas jangan buat..bila buat tak ikhlas mesti nak mengharapkan balasan kannnn..so bila tak dapat balasan yang di harapkan...nanti keje nye mengungkit kannn..bila mengungkit orang yang ade kaitan sakit hati kann..cuba la buat bende tu ikhlas,,,aku mention skit2 je perkara2 ikhlas yg tengah buat jiwa aku kacau bilau..~~

Nak kawan tu kawan la ikhlas2..jangan kawan sebab nak ngorat ke..nak korek rahsia ke..sebab nak berkenalan dengan adik bradik dia ke..kawan baik dia ke..sebab nak saketkan hati orang laen ke..nak balas dendam ke..sebab nak gune2 ke..haihhh..duniaaaaa...so bila tak dapat jadi ape? mula la nak BERGADO...!

Nak tolong pon biar ikhlas..bior betol oi..nak tol0ng sebab nak dapat nama..konon2 nak nampak baik..ade jugak nak nunjuk..bila tak dapat nama? bila dh tlg nmpak tak baik jgk? bl dh tlg tak jgk dpt nunjuk2? so jd ape??? jadi la MENGUNGKIT...!

Nak memberi pon biar la ikhlas jugakkkk akak abang adik oi...ni bagi sebab konon bila dah memberi akan dapat balasan diberi jugak..konon nya orang yang menerima memberi kepada anda semula..then bila penerima tu lupa diri ape jadi?? iyeee...MENGUNGKIT lagi...jangan la sampai begitu..buruk reputasi.!

camni la aku bagi cara camne nak kesan anda ikhlas atau tak.,..

bila jadi ape2 kembali kepada perkara asas ini --->>>>Bila buat sesuatu kebaikan anda rasa  sangat2 gembira n anda jadi terlupa perkara2 kebaikan yang anda buat itu..dan anda tak rasa nak mengungkit..


aku dah abes mrepek..kbai..!

Sunday, August 21, 2011

Wee..Aku Yang Rajin Pagi Ini.

Coretan rasa di pagi ini...pagi yang sungguh indahhhhh...!! <---- (statement tnjuk cm tak pnah nmpak pagi)

yelahh..keje sbuh dah keluar..balik pulak malam..   <---(satu lagi statement nampak beno nipunyerr)


haihh...dah la maleh ngarut..aku mane reti ngarut2 neh..i'm so serius..! (oppss..lagi ngarut)

sudahhhhhhhh...!!

Aku nk citer sal pagi yang indah..titew sukew sanat matahari tau..time pagi n petang je yop ye..time tengah hari tepacak atas kpala wa tak suke..panas..!

matahari yang cantik itu akan mempengaruhi mood aku sepanjang hari..hell yes! kalau pagi tu matahari nampak cantek sanat2..mesti mood aku akan hepi sepanjang hari..

Oh matahari harini sangat cantik..!!


Ni pemandangan tak cantik dari umah aku..aku maleh kuar..amik kat balkoni je (tak cantek jangan tengok ye senah...)

Tiba-tiba teringat~~

Aku : Wahhhhh matahari cantek pagi ni...cantek sanat! shukew..shukew...!! OMG..OMG..!! 
         **sambil berlari2 ke tingkap..alaa macam dalam filem hindustan tuhh...
Adek aku : Ko diam bole tak jangan nak memekak pagi2 ni..!
Aku : Alaaaa.....mataharikuw...
         **sentap..sambil jalan menuju ke katil dan meluku kepalanya..amik bantal n tarik selimut terus tido..
 Cerita tamat..!

Matahari sangat cantek pagi ini..mood pon happy..so sape2 nk suh aku belanja makan tengah hari ini..wa on jek..xde al lahh takat blanje kawan neh..!




Mood : menghayati matahari yang indah dengan segelas jus..eh lupe pose..



bosan menaip..kbai!






Friday, August 19, 2011

Ini Cerita Keyakinan Yang Tinggi

Malam ni bru nak update. Memang dah berkurun tak update pasal takde benda nak conteng. Conteng orang lidi wa terer r. TAPI !..TApi..! conteng orang lidi pong tak sempat oi..busy..busy ape? busy berangan..lalala~~

haku ade cite nak diconteng hokeh..berkaitan keyakinan yang tinggi..! harini agaknye kurus pose aku weyh..siang tadi aku and kawan aku a.k.a pekerja paling hebat stalk FB orang bagai..bukan waktu kerja ok..ape kaitan oi? ade..ade..bace dl..

Kitorang nak stalk benda laen tapi benda laen yang keluar..yeahh..apekah..kalau tak sebut name dose tak? ade sorg gurl ni berkeyakinan yang sangat tinggi..badan dia agak besar..bukan agak besar tapi sgt besarrr..! then dia pakai sangat sexayy..sume abes nampak termasuk lelemaknyerr..seram..!! oppps..oppss...aku bukan kutuk ok..aku nk citer keyakinan yang tinggi..

1st gambar : wahhhhhh..glerr r..
2nd pic : aiyakkkkk..posing tu...
3rd pic : *^!&^!^&@* **pengsan!
4th : **bgun balik dari pengsan...wushhh..biar btol..mmg berkeyakinan..!
5th,6th, n bla bla kitorang hanya nganga melihat keyakinan nyerr perempuan ituh,,

Dalam pic tu dia dengan gaya keyakinan dan bajet yang super kewl seperti ala2 model gitew berpusing dan berposing dengan gaya kuak lentang,terkuak2 dan terlentang. ya ampunnn bukkk..! ishhh aku cepuk kang..! dia SANGAT2 YAKIN! aku je yang tak yakin tengok..heuww..aku tak ngutuk okeh aku sebut pasal YAKIN jek..

So dengan keyakinan diva itu memberi pengajaran kepada haku sebelum aku menamatkan hari khamis ni..

'anda perlu yakin dengan apa yang anda lakukan tanpa pedulikan orang laen nak kata yang penting anda puas hati dengan khidupan anda dan anda akan berjaya'

yeahh org lean keliling hanyalah watak sampingan jek! yang diva hanyalah ANDA..! tapi jangan la guna keyakinan tu ke jalan yang salah..


dh bosan mnaip..kbai!


Tuesday, July 5, 2011

setelah sekian lama~

oh setelah sekian lama baru arini aku menaip dan 'mengupdate' blog aku neh. haihh..berkurun rasanye. Iye aku agak bz sikit bila dh start praktikal. Jd pkerja yang bagus la katakan ( padahal tak de keje pon..saje kepoh)

cmni jdual aku tiap2 hari

630 bangun,berangan,mengeliat,mandi,solat bersiap..bla bla bla
730 g keje..jam pulekkkk! tapi smbil 2 usha pkwe2 hnsem...lalala
810 sampai office...tonteng2 di office smpai lebam....
545 balik keje..wuwu
630 sampai n.......terus makang! mandi n buat pe patut~~
830 selsai semua yg wajib yg sunat semua..online n online...buat report sikit..bla bla bla
930 buat pe lg?? TIDO...........TAMAT!

best x jdual aku...mmg mcm 2 la ku tiap2 hari...haihh..hari2 perkara yang sama..busan betol..hatoiiii...

Wednesday, May 11, 2011

kehilangan kegembiraan

hari ni my cute2 tortoise telah pergi~~

dia dh mati.......

pagi tadi sebelum keluar aku tengok still ok but tanak bukak mata..aku angkat pon kurang respon..makanan malam tadi still tak berusik...

bila balik tadi kawan aku yg always maen dengan dia prasan kenapa dia senyap bila kena angkat..n tak bergerak..! n kawan2 aku chek dia btul2 n dia mmg dh mti..bru mati mgkin sbb aku tinggalkan dia kejap pegi surat praktikum..




miss him soooo much...berapa hari ni dia tak aktif cm selalu..makan pon taknak..kalau tak mesti dia asyik kebulur je..mcm aku...n always active..so kadang2 tu release tension jugak bila tengok dia..

oh saya sudah hilang pakgad saya..kalau aku study aku akan letak dia atas meja so dia akan maen sana sini and dia akan panjat ape yang patut..tak pun dia maen sorok2 celah2 buku aku...so dia jd pakgad teman aku study malam2..sekarang juz tinggal bekas dia kosong depan aku..

Bru berangan nak bawak dia skali bila aku praktikal nanti..tapi tak kesampaian..hanya setakat disini sahaja dia bersama..

nothing to say anymore...dia dah pergi..tu je...tak larat nanges dh..noktah.

Saturday, April 16, 2011

akhirnya berkesempatan menukar header..

ehemm...terlebih dahulu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada diri sendiri yang telah banyak berusaha pagi yang indah ini untuk menukar header ini..bla..bla..bla..




ok..header dh siap..muke dh abes serabai..jari dh abes naik kematu..dh bole tdo..ohh...sudah pukul 4 lebih...wahh..kalau setadi esok dh bole pegi exam ni...





header ni 100% lakaran dan tulisan tangan saia yang cantek ni ( sape lg nk puji kalau tak mak sendiri yang puji nyahh)..header aku buruk ke huduh ke...yang penting tangan aku..bukan tangan orang laen..




ok..sudah puas membebel..jadi mahu tido..daaa~~




Friday, April 15, 2011

tiap2 hari hanya makan

2-3 hari ni asyik lapar even dh melantak kenyang2...uuuuu...baguss...

oh..perlukah makan lagi..perut dah cukup kenyang tapi masih nak makan lagi..sindrom ape yang telah melanda jiwa ni...sindrom kebulur menuju ke kegemokan...oh tidak...jangan gemok lagi nanti baju tak muat..nanti tak ade beza buah nangka dengan aku..

 
ini buah nangka yg xabes donlod aku mls tggu so aku smbung sendiri.


tapi...laparrrrrr...! =(

idea? cmne nk kurangkan sindrom ni...sampai my cute2 tortoise pon kene tempias kebulur...arini dia makan banyak2 last2 tertido kenyang!


oh atiqah tolong la jangan begini lagi..sila kembali kepada normal semula..jangan jadi abnormal camni oi..dont2 like this anymore...

saia tensionkah?? mungkin..mungkin.....but last week! effect tension tu datang lambat..haiyo00...tengah menaip ni pon mengunyah honey star lagi..padahal tadi baru melantak nasi lemak 1 pinggan...atiqahhhh stoppp!!


sila bantu atiqah yg asyik kebulur ini...






Saturday, February 26, 2011

maulidur rasul

oh semalam aku masuk perarakan maulidur rasul..bangun punya la awal..rumet aku yang kejut..kalau tak tak sedar pon..kne pkai tudung n selendang sekali..punya la pening nk melilit last2 rumet yang tolong lilit..bl dh siap wahhh..ayu gitu,..



        haa..bl sy suda siap..

                                                     owhh..ini rumet sy..a.k.a bin j**. paling berkuasa di dpp tutttt...hahaha                      

        ni dak sorg ni laen kaler skit sbb dia sepanduk girl.."kitorang mmg dh plih kak akma sbb suara kak akma kuat", sumber tak bernama..maaf la ma aku xde pic ko pegang sepanduk..




kitorang jalan agak jauh jgk smbil berselawat..1 st time kot..tak pernah join lagi..wuwu..cm bersenam pagi2..smbil dpt pahala berselawat..ngee..lepas abes berarak tu kitorang kene  pegi dewan..oh damn..igt bole balik bilik..so pergi la dok dewan dengar ceramah dl..mle2 tgk mke penceramah elok je..tapi kenapa lame2 jadi kecik..lepas tu terus gelap..ohh..aku tertidur rupenya..

sebelum start ceramah sume amik gambar..lihat la manusia2 yang terlibat..

muke kepoh..

ni tak tau nk kate pe..

ni sume wat iklan gigi.,
 ni pulak jiran2 tetangga aku..jaja, leha n faten




tapi........ni ade paling hot...muke dia macam tunggu anak naek pentas amik hadiah..muke keibuan gitu,.mak suke nyahh..!

tadaaaaa...!    

   : ni lak nk balik dapat nasi sorang sebungkus senyum jekkk..


ok suda tamat ceriat maulidur rasul semalam..~~

Tuesday, February 15, 2011

sayangi laptop anda~

byk bnd yg kite takutkn..jd wat masa skg ni bnd yg aku paling tkut ialah motherboard aku rosak lagi..aritu dh rosak..dh baiki..then rosak lagi...dh la laptop ni nadi hdup aku..bl dh xde mmg payah..terpaksa mengemis laptop rumet..mmg sedih gla..ade aku bc if dh rusak skli bl baiki bole tahan dl 4-5bulan jek..tak sanggup..=(



lappy sy yg bkal pergi =(


motherboard ialah salah satu komponen dlm PC or Laptop...so bl laptop tlalu panas menyebabkan motherboard rosak...adik aku kte sbb tgn aku tgn perosak...

contoh motherboard


meh sni aku bg tip skit2 yg aku tau untuk elakkn motherboard rosak..bg jnis laptop yg ta tahan la..

---klu bukak browser cm mozila ke google crome ke..jgn bkak byk2 tab..dlm 3-4 saje..

---windows pon jgn smp stu taskbar 2 korg penuhkn ruangan...bkak hanya dlm 3 or 4..

---cm laptop dh pnas 2 xpyh la nk on berjam2 lg..off dl bg brehat...

---pastikan pakai cooler..

---klu tgh2 petir jgn on lg..kdg bole rusak klu kne sambar kilat..

---jangan letak ats katil. .ye la ade yg nk bermalas ats katil smbil mnaip..sbb bnd 2 akan kumpul panas.

p/s : if ade slp sila la btulkn..ini aku pkai teori aku snd n ade yg kwn2 nasihatkn..

HARGAILA LAPPY ANDA SEBELUM DIA TIADA..=(

Friday, February 11, 2011

1 litre of tears~~ Mesti nanges!

arini aku xtau nk update ape..tapi cikgu fiq suh update! update! update!..so aku update jgk...~~

arini nk kongsi dgn korg lagu n citer jepun yg aku suka. 

tajuk lagu "Sangatsu Kokonoka"..hee.. cari la kat 4shared..


ni translate dia..aku tatau btl ke x..aku copy paste je pon..wuwu

in the middle of the flowing seasons,
I suddenly feel the length of the days.
during the days when it is too busy,
you and I sketch out our future.

Placing their love on March's wind,
the sakura buds continue on through spring.

rays of an overflowing light,
little by little, warm up the morning.
After giving a large yawn,
I'm a little shy being by your side.

Standing at a new world's entrance,
I now notice that I'm not alone.

If I close my eyes, you are there.
under my eyelids you live.
How strong it could become
As for you and me, I want to be together

The dust carried by a whirlwind,
entwines with the laundry to be done,
Just before noon the white moon in the sky
I was somehow fascinated by how pretty it was.

Although there are things that don't go well,
If I look up at the sky
Even they seem small.

The blue sky is sharply clear
the sheeplike clouds quietly sway.
the joy of waiting for flowers to bloom
if it's sharing that with you, that is happiness.

In the future as well gently smile next to me.

If I close my eyes, you are there.
under my eyelids you live.
How strong it could become
As for you and me, I want to be together

lagu ni aku minat bila aku tgk citer 1 litre of tears. citer ni sedih gla. tajuk dia 1 litre of tear. tp aku nangis berlitre2. abeskn cter ni 1 mlm je sbb episod tak banyak sangat lbih krng 15 episod je kot. tapi mmg mendera mental betul sbb air mate aku trun bagai mencurah ke ladang gandum. kalau aku tadah dekat 7 tempayan ade. so bole tlg sultan g meminang puteri gnung ledang. kalau sape2 yang belum menonton citer ni sila la menonton..tapi aku igtkan mst sediakn tempayan. mne tau air mate tu laku so bole jual. laki yg ssh nanges pon bole nanges tgk citer ni. bila korang dh tengok citer ni mst korg setuju dgn aku. full of lesson!


sinopsis citer aku copy je sbb aku malas taip~~

1 Litre no Namida (1リットルの涙 Ichi Rittoru no Namida?, lit. "1 Litre of Tears"; juga dikenali sebagai A Diary with Tears atau A Diary of Tears) merupakan drama TV Jepun untuk Fuji Television mengenai sebuah kisah benar seorang gadis yang menghidap penyakit serius ketika berusia 15 tahun dan terpaksa berperang dengan penyakitnya selama 10 tahun sebelum mati pada usia 25 tahun.
Drama ini merupakan adaptasi dari diari yang ditulis oleh gadis Jepun bernama Aya Kitō yang menghidap penyakit spinocerebellar ataxia. Beliau bermula menulis diari apabila dicadangkan oleh doktornya dan terus menulis sehingga beliau tidak mampu lagi memegang pen. Diari tersebut telah diter bitkan. Diari yang diberi nama 1 Litre no Namida itu diterbitkan sejurus selepas kematian Aya.

Drama ini merupakan kisah sebenar Aya yang berusia 15 tahun yang menghidap penyakit spinocerebellar ataxia dan meneruskan kehidupannya sehingga berusia 25 tahun. Skrip drama ini diambil dari catatan diari Aya yang ditulis sepanjang berperang dengan penyakitnya sehinggalah beliau gagal memegang pen.
Drama ini dimulakan dengan kehidupan baru Aya sewaktu melangkah ke semester baru. Dalam kegembiraannya, beliau mula mendapat beberapa kesukaran secara fizikal yang mana hanya disedari oleh ibunya. Walau bagaimanapun, suatu hari, beliau jatuh rebah di atas lantai dan ketika itulah, penyakitnya mula dikesan.
Kehidupan cinta pertamanya bersama Yuji musnah apabila Yuji seakan-akan tidak dapat menerima kenyataan bahawa kekasihnya cacat. Akibat herdikan rakan-rakan sekeliling, Yuji membuat keputusan untuk memutuskan hubungannya dengan Aya. Aya meneruskan kehidupannya dan bermulalah tarikannya kepada rakan sekelasnya yang pendiam tetapi mengambil berat akan dirinya, Haruto. Haruto terus-menerus memberi galakan kepada Aya untuk terus berjuang dan dalam diam, mereka berdua menyimpan perasaan terhadap satu sama lain. Percintaan mereka dihalang oleh ayah Haruto yang juga seorang doktor di hospital tempat Aya mendapatkan rawatan.


citer ni sangat3 best!..sila la cari citer ni dan tonton..bl dh tengok then korg bole gtau aku cmne citer ni k..wee ;)

Monday, February 7, 2011

saya tatau wat blog

aiyakk...1st time neh,,,,

ehemm... sebelum ni tgk org ade blog cm best,,tp bz kalahkn mnteri so ta sempat nk create blog,,dlm kurungan--->>>yang bonarnyo den ta ghoti buek blog ni haa..malu den ngaku..kukuruu,,

tp....punca,sebab n akibat terjadinyer blog ni adalah disebabkan dorongan dua org umat neh,,si petai n si ipin..tatau ape yg diorg cter smp aku rse nk wat blog,,lepas je diorg abes cter..aku trus balik bilik smp org lalu kiri kanan pon ta nampak..yg nmpak laptop dan blog,,

yaa..diteruskn cerita..lalu aku sign ape jadah sume lengkap..dh siap sume........aku tatau nk post cmne!! hahaha...alamak memalukan diri lg...so sepetang aku buat2 pandai tekan sane sni smp kematu tgn ta jd jgk..last2 close..n seminggu blog aku 0...

smp si petai n si ipin sbuk tny mne blognyer..pdhal ta wat ape lg..sbb....xtau....nk tny diorg pon xtau nk tny cmne...last skli...aku cb utk kli terakhir nk post..bjya jgk...ksiannn...mcm bute it nau..hakhak


akhirnyaaaaa..siap bnd ni..pdhal esaimen ta siap2 lg..wuwu 






saya ta pandai lg..masih berhingus..sila beri tunjuk ajar..T_T